Jadłospis

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

(04.11)

Płatki gryczane na mleku pieczywo mieszane z masłem, baleronem, papryką, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem;

winogrona

Zupa zacierkowa, ziemniaki z koperkiem, udko pieczone z kurczaka, marchewka gotowana z groszkiem, kompot z owoców mieszanych, woda;

jabłko

Bułka z masłem, paróweczka, keczup, kawa zbożowa, woda

WTOREK

(05.11)

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, herbata z cytryną i miodem;

śliwki

Zupa jarzynowa, ryż, kapusta faszerowana mięsem, kompot z czarnej porzeczki, woda;

gruszka 

Bułka z masłem, dżemem, kakao, woda

ŚRODA

(06.11)

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynkową, pomidorem, kiełkami warzywnymi, herbata z cytryną i miodem;

jabłko 

Rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotlet jajeczny, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot z owoców mieszanych, woda;

banan
Chałka z masłem, kawa zbożowa, woda

CZWARTEK

(07.11)

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, ogórkiem świeżym, papryką, herbata owocowa;

winogrona

Barszcz czerwony, kasza orkiszowa, schab pieczony, surówka z selera z rodzynkami, kompot z wiśni, woda;

gruszka

Bułka pełnoziarnista z masłem, serkiem śmietankowym, napój cytrynowo – miodowy, woda

PIĄTEK

(08.11)

„Radosne dzieciaki lubią różne smaki” – bufet szwedzki dla dzieci z gr. IV i V. Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką z liściem, pomidorem, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem;
 arbuz 
Zupa pieczarkowa, ziemniaki z koperkiem, filet z mintaja, surówka wielowarzywna, kompot z owoców mieszanych, woda

Babka z kaszy manny z musem truskawkowym, herbatka owocowa, woda